CHP Malatya İl Örgütü: “Bu güç bertaraf edilmezse ülkemiz sefalete sürüklenecektir”
CHP Malatya İl Örgütü, İmamoğlu'nun da aralarında olduğu 105 kişinin gözaltına alınması ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel
Malatya – CHP Malatya İl Örgütü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile danışmanı ve İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un da aralarında olduğu 105 kişinin gözaltına alınması ile ilgili CHP Malatya İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya DEM Parti, EMEP, SOL Parti, Eğitim Sen, Eğitim İş, PSAKD, Çağdaş Avukatlar Derneği, BTS, Tüm Emekliler Sendikası, Deva Parti, ADD gibi birçok siyasi parti ve derneklerin başkanları, temsilcileri ve üyeleri de destek vermek için katıldı.
“Halkın seçme ve seçilme hakkına darbe girişiminde bulunmuştur”
Açıklamayı okuyan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, “Türkiye, halkın seçme ve seçilme hakkını, halkın iradesini ve seçtiklerini hedef alarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Erdoğan iktidarının büyük siyasi saldırısıyla güne başladı. Erdoğan ve çevresindeki dar çıkar grubu halkın seçme ve seçilme hakkına açık bir darbe girişiminde bulunmuştur” dedi.
Yıldız, “Erdoğan’ı sandıkta 4 kez yendiği için defalarca iktidarın saldırılarının hedefi olan Cumhurbaşkanı Ön Seçim Adayımız, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’daki çalışma arkadaşları, belediye başkanlarımız, yol arkadaşlarımız, gazeteciler, fikir insanları, toplumun her kesiminden yurttaşlar bu sabah itibariyle gözaltına alınmıştır”dedi.
Halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmanın darbe olduğunu söyleyen Yıldız, “Şu anda bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. Bu güç, ülkeyi kendi iktidarı için rehin almak isteyen dar ve küçük bir çıkar grubudur. Bu güç bertaraf edilmezse, 86 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliği kalmayacak, ülkemiz felakete sürüklenecektir” dedi.
“Oylarımızla, irademizle bu hukuksuzluğa dur diyelim”
Son olarak Yıldız, “Bütün Cumhuriyet sevdalılarını çağırıyoruz,23 Mart’ta ön seçim sandıklarında buluşalım. Oylarımızla, irademizle, örgütlü gücümüzle, bu hukuksuzluğa dur diyelim! Her şey çok güzel olacak!Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” diyerek açıklamayı sonlandırdı. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et